Piše: Silvija Radulović

Svi znamo da je za uspjeh u poduzetništvu potrebno puno truda, rada, odricanja, upornosti, ali i malo sreće. Univerzalnog recepta ni formule za uspjeh nema, ono što se kod nekog pokaže kao odlična ideja, kod drugoga neće proći.

Jesu li onim poduzetnicima koji uspiju zvijezde naklonjenije? Ili će možda neki znakovi zahvaljujući karakteristikama koje posjeduju lakše ili uz manje truda uspjeti u poduzetništvu?

Horoskop kaže da su najpoduzetniji horoskopski znakovi ovan, lav i strijelac. I dok je  ovan entuzijastičan, kreativan i topao, s kratkim rasponom pažnje i sjajnim idejama, lava krase pouzdanost,  ambicioznost, kreativnost, velikodušnost i dominantnost. Uspijeva u poslovima koji odražavaju njegovu dinamičnu osobnost i voli biti odgovoran za nešto. Strijelac je, pak, filozofski nastrojen, optimističan, izravan. Uživa u svojoj slobodi kretanja i samoizražavanja i najbolji je u području koje mu omogućava oboje.

Kad je riječ o našim klijentima, uspješnim poduzetnicima, najviše ih je rođeno u znaku raka, čije su osnovne poslovne karakteristike brižnost, intuitivnost, kreativnost, izdržljivost i sklonost promjenama raspoloženja. Drugo mjesto dijele odlučni, vrijedni, lojalni, tvrdoglavi bikovi i orijentirane na detalje, analitične, vrijedne i nemirne djevice. Djevice su ujedno i najveće iznenađenje jer su poznate po tome da bi trebale izbjegavati poslove u kojima dolaze u kontakt s različitim ljudima, ali su, kao perfekcionisti, odlični računovođe. Među našim klijentima najmanje zastupljen horoskopski znak je ovan, a djevicu zaposlenu u uredu nemamo niti jednu.

Slijedom svega utvrđenog, rekla bih da i naši klijenti i mi kao računovodstveni ured možda malo prkosimo zvijezdama i uvjetima poslovanja u lijepoj našoj, ali u tome i jest čar poduzetništva, zar ne?

Najpoduzetniji horoskopski znakovi